Jogging on treadmill, blurred motion, focus on treadmill, Canon 1Ds mark III

Deelname onderzoek hardlopen

In het kader van zijn opleiding “klinische epidemiologie” aan de UvA doet Marco Antvelink onderzoek naar de validiteit en betrouwbaarheid van een sensor. Deze sensor meet de impact van de landing tijdens het hardlopen. De toepassingsmogelijkheden van een dergelijke sensor zijn legio, bijv. blessurepreventie door aanpassing looptechniek of door het signaleren wanneer de demping van de schoen begint te verminderen.

Voor dit onderzoek wordt gebruik gemaakt van een speciale loopband in het Deventer Ziekenhuis. De band meet allerlei waarden zoals de druk bij de landing, de afwikkeling van de voet, afzetkracht, paslengte incl. links-rechts verschillen. Het levert interessante en unieke informatie die u als loper mogelijk goed van pas kunnen komen.

De komende periode kunnen ruim 100 blessurevrije “gezonde” lopers getest worden.

Procedure:
De deelnemer zal met een kleine sensor aan het onderbeen gaan hardlopen op zijn/haar gebruikelijke tempo op de loopband.
Voorwaarde voor deelname:
U kunt deelnemen als u ruim een jaar minimaal 1x/week hardloopt. Daarnaast dient u tijdens het lopen niet belemmerd te worden door blessure of ziekte.
Locatie:
Deventer Ziekenhuis, Afdeling fysiotherapie

Hoeveel tijd kost het:
De test duurt 4 x 5 minuten, daarnaast ca 10 minuten voor administratie, uitleg en aanbrengen sensor.

Kosten: Deelname is gratis.

Na afloop worden de testgegevens per mail naar u toegestuurd.
Aanmelden:
Deelname aan dit onderzoek is inmiddels gesloten.

Delen

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op pinterest