Rugklachten

75% van de mensen heeft af en toe of regelmatig last van rugklachten. Vaak herstellen rugklachten voorspoedig, maar soms worden de klachten chronisch. Rugklachten kunnen grote beperkingen geven in het dagelijkse leven en tijdens sport. Soms zijn rugklachten zo ernstig dat uitoefening van iemands beroep niet meer lukt. Voor het chronisch worden van rugklachten zijn een aantal mogelijke oorzaken te noemen. Een aantal lichamelijke oorzaken, maar ook een aantal psychische en gedragsmatige oorzaken. Door beter om te gaan met de rug en met de klachten kunt u zelf uw klachten verminderen. Daarnaast wordt uw rug door gerichte training sterker en kunt u beter functioneren in het dagelijks leven.

Centrale vragen bij rugscholing

  • Welke factoren spelen een rol bij rugklachten?
  • Hoe kan ik beter met mijn rug omgaan?
  • Hoe kan ik de functie van mijn rug verbeteren?

Om u daarbij te helpen bieden wij u de rugscholing als (groeps-)therapie bij chronische lage rugklachten aan.

Doel van de Rugscholing

  • Inzicht krijgen in het functioneren van de rug
  • Inzicht krijgen in oorzaken van de rugklachten
  • Verhogen van de belastbaarheid van de rug door training en fitness
  • Verbeteren van de stabiliteit van de rug
  • U wordt uw eigen therapeut; zelf verantwoordelijkheid nemen

Waar bestaat de therapie uit?

De therapie kan bestaan uit individuele lessen en trainingen of groepstherapie (afhankelijk van het aanbod op dat moment in de praktijk) De groepstherapie bestaat uit 12 lessen, 2x per week van 1½ uur. Tijdens deze lessen krijgt u zowel theorie als training en fitness.  Per groep kunnen maximaal 4 personen deelnemen. Opgave individueel of per groep. De therapie wordt gegeven door een fysiotherapeut/manueel therapeut. 

Voor wie is de therapie?

De therapie is bestemd voor iedereen met hardnekkige of recidiverende rugklachten. Een groot deel van de chronische lage rugklachten zijn aspecifiek, dat wil zeggen dat er niet een specifiek ziektebeeld aan de rugklachten ten grondslag ligt. Mensen met aspecifieke chronische of regelmatig terugkerende klachten zijn bij uitstek geschikt voor deze cursus. Als u zich aanmeldt, krijgt u een intakegesprek met een onderzoek waarbij bekeken wordt of deelname aan de rugscholing voor u zinvol en mogelijk is en wordt de cursus zo veel mogelijk op uw situatie afgestemd.

Wat zijn de kosten?

De meeste verzekeraars vergoeden deze rugscholing in de aanvullende verzekering. We zullen u t.a.v. de vergoeding ondersteunen richting uw verzekeraar. De kosten die vallen onder de aanvullende verzekering komen niet ten laste van uw eigen bijdrage. Andere mogelijkheden voor vergoeding kunnen tijdens het intakegesprek besproken worden.

Aanmelding

Voor aanmelding of voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Antvelink Sportfysiotherapie.
Tel: 0570-677002 / E-mail: info@sport-fysio.nl

Therapeuten

Openingstijden

maandag 08:00 – 19:00
dinsdag 08:00 – 20:00
woensdag 08:00 – 20:00
donderdag 08:00 – 20:00
vrijdag 08:00 – 17:00
zaterdag 08:00 – 12:00