Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een verbijzondering binnen de fysiotherapie. De opleiding sportfysiotherapie is een post-HBO specialisatie na de opleiding fysiotherapie.
Het richt zich op het beoordelen en behandelen van sportletsels met als doel dat men zo snel als verantwoord zijn /haar sport weer kan hervatten
Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen met een sportblessure, maar ook voor mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen waardoor ze op dit moment niet in staat zijn om te sporten.
U kunt ook met allerlei sportmedische vragen bij de sportfysiotherapeut terecht.
U wilt bijvoorbeeld 5 km kunnen joggen, maar u weet niet hoe u dit zonder blessures zou kunnen opbouwen. Of u heeft al heel lange tijd niet gesport en zou wel een advies willen hoe u zou kunnen beginnen.
Welke bewegingsprogramma’s zijn voor u geschikt?

Wat doet de sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind bent. Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. We kijken naar uw motoriek en analyseren de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Blessure-preventie

Ook preventie speelt binnen de sportfysiotherapie een belangrijke rol. Hiermee voorkomt u een herhaling van dezelfde sportblessures en kunt u blijven sporten.

Netwerk

Antvelink Sportfysiotherapie heeft vanwege de jarenlange rol in de sportgezondheidszorg in de regio en landelijk een zeer uitgebreid netwerk met diverse specialiteiten.
Heeft u een vraag die we niet zo gemakkelijk kunnen beantwoorden, dan kunnen we deze voorleggen aan een expert op dit gebied.

Therapeuten

Openingstijden

maandag 08:00 – 19:00
dinsdag 08:00 – 20:00
woensdag 08:00 – 20:00
donderdag 08:00 – 20:00
vrijdag 08:00 – 17:00
zaterdag 08:00 – 12:00