shockwave spasticiteit samsung 3

Shockwave en spasticiteit

Begin juli 2018 hebben onze fysiotherapeuten Josien Kosse en Mindy Beinema de opleiding voor shock wave therapie bij spasticiteit gevolgd.
Spasticiteit is een vergrote spanning in een spier(groep) wat het bewegen en het gevoel in het ledemaat beïnvloed. Het behandelen van dit symptoom (met name bij cliënten met spasticiteit ten gevolge van een CVA of CP) is een relatief nieuwe ontwikkeling binnen de fysiotherapie.
De “Gouden standaard” voor de behandeling van deze doelgroep is een behandeling met botox-injecties. Recente studies laten zien dat behandelingen met shockwave vergelijkbare resultaten geeft. Bovendien zijn deze behandelingen minder ingrijpend en lager in de kosten.
Josien en Mindy zijn nu sindsdien bezig om deze behandelmethode toe te passen. De eerste reacties (met name bij onze cliënten met spasticiteit ten gevolge van een CVA) zijn positief. Onze cliënten ervaren minder pijn en minder continue spanning.
Daarnaast zien de therapeuten zelf een verbetering in mobiliteit, hetgeen meer kwaliteit in het bewegen/ belasten geeft. Tevens geeft dit de mogelijkheid om behandeldoelen bij te stellen om verder te werken aan kwaliteit van bewegen.
Voor meer informatie en/of voor het maken van een afspraak neem dan contact op met: Antvelink Sportfysiotherapie 0570-677002 of mail naar: info@www.sport-fysio.nl

Delen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest